Kansainvälinen yhteistyö

Koulumme periaatteisiin kuuluu avoimuus ja arvostus kansainvälistä toimintaa ja monikulttuurisuutta kohtaan.

Koulumme oli koordinaattori viimeksi 2009 – 2011 Euroopan unionin LLP/Comenius-ohjelman projektissa “House –T.E.A.C.H.” – House Tell Europe About Cultural Heritage . Projekti oli koulullemme jo kolmas ja tämänkertaiset yhteistyökumppanit olivat Irlannista, Italiasta, Ranskasta, Turkista ja Saksasta.

Projekti keskittyi paikallisten, jollakin tavoin merkittävien rakennusten tutkimiseen. Tämän monipuolisen tutkimisen kautta rakennukset opettivat lapsia arvostamaan ja kunnioittamaan menneiden polvien jättämää kulttuuriperintöä sekä huomaamaan, että hekin jättävät omat jalanjälkensä ympäristöömme tuleville sukupolville. Projektin aikana toteutetun maiden välisen tietojenvaihdon myötä lapset oppivat huomioimaan oman ainutlaatuisen kulttuuriperintönsä sekä kunnioittamaan eri Euroopan maiden kulttuureja. Tavoitteena projektissa oli kehittää yhteisöllistä globaalia vastuuntuntoa ympäristöstä.

T.E.A.C.H. -hankkeen sivut

Haemme uutta Comenius -projektia jälleen muutaman vuoden kuluttua.

Koulussamme käy usein myös vierailijoita eri maista, erityisesti eri maiden yliopistojen tutkijoita ja opettajia. Esittelemme heille koulumme toimintakulttuuria ja pyrimme itse oppimaan heidän osaamisestaan.